AGRUPACIÓ SARDANISTA

Coordinadora: Maria Canaleta Valentí

Ja fa bastants anys que les sardanes són presents al Centre, però a partir del 2013 i amb la capitalitat de la Sardana d’Arenys de Munt, la secció pren embranzida. 

[Divendres de 19:00 a 20:30 h]

Actualment, es reuneixen un cop a la setmana per gaudir de dues hores del goig de ballar aquesta dansa en un ambient distès i ple de tradició. A més, cada juliol organitzen un curs de sardanes obert a infants i adults per aprendre o aprofundir en el coneixement de la sardana; així com un concurs nocturn a principis d’estiu. 

L’agrupació sardanista del Centre, també participa d’altres activitats com diversos aplecs per tot Catalunya i el ja tradicional Aplec Sardanista d‟Arenys de Munt cada abril.

Els sardanistes del Centre ens porten cada diumenge a les 9h les sardanes de casa nostra.

Escolta Sardanes a la ràdio!

Activitats anteriors de l’Agrupació Sardanista:

ARXIU D’ACTIVITATS. 2015 – 2017

Per conèixer millor…

L’any 2000 es crea la secció Agrupació Sardanista, es constitueix per coordinar dues activitats que es fan a Arenys de Munt de manera sistemàtica dedicades a la sardana: les sardanes a l’estiu a la plaça i el concurs de sardanes de Sant Martí. El grup ja existeix amb anterioritat però a partir d’aquest any s’integra a l’estructura del Centre Moral la qual cosa els permet tirar endavant altres iniciatives: l’edició del CD Arenys de Munt a toc de cobla que és una gravació en directe de la Principal de la Bisbal, on es recopilen totes les sardanes dedicades o fetes a Arenys de Munt; també es fa una exposició recopilant tota l’activitat sardanística històrica del poble, des del cèlebre Aplec de Lourdes. Aquesta exposició es fa coincidint amb el 50è Concurs Nacional de Colles Sardanistes que es celebra a Arenys de Munt; anualment s’organitza un curset de sardanes a l’estiu amb diferents nivells d’aprenentatge de la dansa; l’any 2013 col·labora amb l’Ajuntament en l’organització de la Capital de la Sardana.